DELTA DUNARII | Regina Deltei

DELTA DUNARII

Delta Dunarii este una dintre cele mai frumoase regiuni ale Romaniei si chiar a Europei. Aceasta reuseste sa atraga in fiecare an un numar foarte mare de turisti dornici sa ii descopere frumusetile, astfel ca daca nu ati vizitat-o niciodata pana acum, este momentul sa va ganditi serios la o vacanta de vis in aceasta locatie. Delta Dunarii ne ofera un adevarat privilegiu prin insasi existenta sa pe teritoriul tarii noastre, asadar nu mai stati pe ganduri si pregatiti-va de o incursiune intr-o lume unde natura este aproape singurul arhitect.

Din punct de vedere geografic, Delta Dunarii se intinde pe o suprafata de aproximativ 3446 kilometri patrati fiind astfel a doua cea mai mare delta din Europa. Pozitionata in mare parte in Dobrogea – doar o mica regiune se afla in Ucraina – Delta Dunarii se afla in punctul de varsare al fluviului Dunarea, al doilea cel mai lung fluviu din Europa, dar singurul a carui curs este de la vest catre est. Acesta izvoraste in Muntii Padurea Neagra din Germania, strabate o buna parte a continentului, trece prin multe state si capitale europene, iar mai apoi se varsa in Marea Neagra, nu inainte de a contribui la una dintre cele mai frumoase regiuni si anume Delta Dunarii.

Pe langa multe alte monumente si locatii din tara noastra, Delta Dunarii se afla pe lista patrimoniului mondial UNESCO, fiind astfel un obiectiv cu o importanta deosebita. O excursie in delta este, fara dar si poate, o experienta pe care o veti tine minte o perioada indelungata de timp prin prisma locurilor superbe descoperite acolo, a traditiilor locale precum si a ospitalitatii oferite turistilor si vizitatorilor. Nu uitati sa va luati aparatul de fotografiat cu voi, deoarece veti avea nevoie de el!

Unul dintre cele mai importante aspecte ale Deltei Dunarii este legat de flora, astfel incat trebuie mentionat ca aceasta ocupa peste 80% din suprafata totala a regiunii mai sus amintite. Flora este compusa din rogoz, papura, stuf si in general vegetatie pe care o poti intalni in zonele umede. Exista, de asemenea, chiar si paduri sau alte tipuri de vegetatie plutitoare, toate alcatuind una dintre cele mai frumoase regiuni din tara si din Europa, fara indoiala. O mare parte din flora Deltei Dunarii este protejata prin lege, iar locatia este rezervatie naturala.

Fauna Deltei Dunarii poate fi usor rezumata prin cuvantul diversitate! Sute de specii de pasari – peste 350 – pot fi intalnite in aceasta regiune, iar la acestea se adauga si aproximativ 45 de specii de pesti de apa dulce precum stiuca sau somnul. De asemenea, trebuie mentionat faptul ca unele pasari sosesc chiar din regiuni indepartate ale lumii, mai exact din Africa sau chiar Asia! Avand in vedere aceste aspecte uimitoare, se poate afirma ca o vacanta aici este – pe langa o experienta de vis – o veritabila lectie de biologie.

Odata ajuns in Delta Dunarii veti ramane placut impresionat de toate cele cate vei descoperi aici. Ospitalitatea localnicilor este cunoscuta de catre turistii din alte regiuni ale tarii si chiar de catre cei care sosesc din diferite colturi ale lumii. Optati pentru o vacanta in Delta Dunarii si bucurati-va alaturi de cei dragi de frumusetile unei lumi incredibile din punct de vedere natural, geografic si biologic. Aceasta comoara pe care tara noastra o detine si care se numeste Delta Dunarii trebuie vizitata si explorata.

Asezarile omenesti din delta nu sunt foarte dezvoltate din punct de vedere arhitectural si nici nu vei gasi o densitate specifica marilor orase, iar acest lucru se intampla din cauza terenului si a structurii geografice care nu permite dezvoltarea unor regiuni aglomerate cu o densitate mare de locuitori. Cu toate acestea, odata ajuns aici veti descoperi o lume noua si deosebit de atractiva, astfel incat veti constata ca timpul alocat acestei vacante este practic insuficient pentru a explora toate cele cate exista.

Bucataria traditionala si mancarurile preparate de localnici reprezinta, fara dar si poate, unul dintre cele mai importante aspecte. Odata ajuns in Delta Dunarii nu puteti pleca inapoi spre casa fara sa fi incercat macar una dintre specialitatile locale obtinute din peste alaturi de alte ingrediente. Va asteptam la Regina Deltei sa incercati cele mai delicioase preparate din peste.

O plimbare cu barca reprezinta o alta modalitate prin care va puteti petrece timpul in delta. Pregatiti-va bateriile aparatului de fotografiat si porniti intr-o expeditie uimitoare pe canalele deltei, descoperind totodata pasari deosebit de frumoase in habitatul lor natural, paduri si vegetatie inedita sau senzatia placuta pe care ti-o ofera aceasta plimbare pe apa.

Daca iti doresti sa vizitezi obiective turistice inedite atunci trebuie sa stii ca exista o lista intreaga. Dintre cele mai frumoase merita sa amintim despre Cetatea Histria considerata a fi cea mai veche asezare omeneasca de pe teritoriul tarii noastre sau despre Moscheea Azizyie, un lacas de cult pentru populatia de religie musulmana. Bineinteles ca lista este mult mai lunga, astfel ca mai putem aminti despre situl arheologic din Visina, Muntii Macinului si altele.

Iata doar cateva dintre motivele pentru care merita sa vizitati Delta Dunarii, indeosebi in anotimpul cald. Optati pentru o excursie in aceasta frumoasa regiune a tarii noastre si bucurati-va de toate cele cate vei descoperi odata ajuns la destinatie. Pe langa faptul ca veti intalni o sumedenie de locuri frumoase, vei avea si ocazia sa incercati unele dintre cele mai gustoase preparate locale. De asemenea, copii vor fi cei mai castigati din aceasta experienta, deoarece au ocazia sa invete o sumedenie de lucruri despre geografie, biologie si frumoasele traditii ale tarii noastre.
Like · Comment